BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lebéníthatja az internetet az influenza

A kormányzati tevékenységet felügyelő Government Accountability Office (GAO) jelentése szerint az újinfluenza terjedésével tömegek dönthetnek úgy, hogy otthonról dolgoznak, ez pedig olyan plusz terhelést jelent, amely megbéníthatja az internetet.

A GAO úgy látja, nem biztos, hogy a szövetségi kormány képes lesz megbirkózni a távmunkások által generált extra internetforgalommal. Szükséghelyzet esetén a Belbiztonsági Minisztérium felel a távközlési hálózatokért, de nincs terve arra, hogyan kezelje a túlterhelt internet hálózatot – írja a Washington Post.

Ráadásul a szervezet nem egyeztetett a médiát felügyelő FCC-vel sem arról, hogyan minimalizálja a terhelést. A GAO jelentése szerint ez a zavar növeli annak kockázatát, hogy a szövetségi kormányzat nem képes időben reagálni, ha a járvány hirtelen elhatalmasodik.

A szolgáltató Comcast, AT&T, Cox  ésVerizon cégek lehetőségei korlátozottak. Esetleg leállíthatnak egyes weboldalakat és magánvonalakat építhetnek ki a legfontosabb felhasználóknak, ha már nem elegendő a sávszélesség, ez azonban technikailag nehéz és hosszadalmas is. Persze, a kábelszolgáltatók lelassíthatják egyes területeken az internetet, de ezzel megsértenék az ügyfelekkel kötött szerződésüket – áll a jelentésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.