BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lezárulhat az EU és a Microsoft vitája

Az Európai Unió illetékesei ma közölték: véget érhet a hosszú ideje tartó trösztellenes eljárás, amelyet a Microsoft ellen az Internet Explorer terjesztésének módja miatt indítottak.

A Microsoft ígéretet tett arra, hogy a jövőben a felhasználók a Windows operációs rendszerek telepítésekor tizenkét böngésző közül választhatnak. Redmond azután vállalta fel a kompromisszumot, hogy az EU versenyellenes tevékenységgel vádolta meg az Internet Explorer kapcsán – jelenti az AP.

Ez Európai Bizottság közlése szerint pénteken a gyártókhoz, szoftvercégekhez és fogyasztókhoz fordul pénteken, hogy megtudja, elfogadható-e az európai piaci szereplők számára a Microsoft ajánlata. A feleknek egy hónap áll rendelkezésükre a véleményezésre. Ha a válasz igen, öt éves, jogi kötőerejű megállapodás jöhet létre a Microsoft és az EU között.

A Microsoft eddig 1,7 milliárd eurónyi bírságot fizetett az Internet Explorer kapcsán. A tervezett megegyezés nyomán a szoftveróriásnak nem kell további büntetésre számítania emiatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.