BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint varázsolt az IBM

Az IBM azon kevés informatikai vállalatok egyike, amelyik a válság ellenére is növelte profitját úgy, hogy a forgalma eközben csökkent.

Az IBM forgalma a július-szeptemberi negyedévben 7 százalékkal csökkent, a profit viszont 14 százalékkal nőtt, az óriásvállalat immár másodszor emelte fel a 2009-es évre vonatkozó kilátásait. A Thomson Reuters elemzőinek 9,78 dolláros várakozásaival ellentétben az IBM 9,85 dolláros részvényenkénti haszonra számít – jelenti az  AP.

A nettó bevétel az egy évvel ezelőtti 2,8 milliárd dollárról 3,2 milliárd dollárra emelkedett. Az eladásokban a cég kicsivel felülmúlta az elemzők prognózisát, a forgalom pedig az árfolyam ingadozásokat leszámítva 7 helyett 5 százalékkal esett.

Bár az IBM bevételének legnagyobb részét ma már a szolgáltatási üzletágból szerzi, a hardver szektor továbbra is egyötöddel járul hozzá a forgalomhoz. A cég pénzügyi igazgatója szerint a szervergyártásban a Sunnal szemben szerzett előny sokat segített ebben a negyedévben.

Érdekes, hogy a Kék Óriás részvényeinek árfolyama a jó hírek ellenére is esett, mert a befektetők még ennél is erősebb eredményekre számítottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.