BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs változás a trónon – A legnépszerűbb autószínek

A PPG Industries globális felmérése szerint ismét – immár kilencedik éve – az ezüst különböző árnyalatai a legnépszerűbbek, ha az autók fényezéséről van szó.

A krómtól a szénszürkéig terjedő szürkeárnyalatok ebben az évben is uralják a világ autópiacait a festékgyártásban vezető Pittsburgh-i cég adatai szerint. Az amerikai autók 25, az európaiak 35, az ázsiaiak 34 százaléka kapott ezüst színt idén – jelenti az AP.

Az amerikai piacon az előző évihez képest is növelte részesedését az ezüst, míg a második helyen a fehér végzett 16 százalékkal. A harmadik legnépszerűbb szín a vörös, messze elmaradva, 12 százalékos aránnyal. Az amerikaiak ízlése drasztikusan megváltozott az elmúlt 15 évben. 1994-ben még a zöld volt a kedvenc és a vásárlók mindössze 8 százaléka választott ezüst színű autót.

A PPG véleménye szerint a változatlan népszerség oka az új technológiákban kereshető, melyekkel még az unalmasabb szürkék is érdekesebbé tehetőek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.