BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán:"Fűhöz-fához kapkod a kormány!"

A magyar kormány hajlandó részt venni a Malév finanszírozásában a légitársaság további működése érdekében.

Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön Moszkvában Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel tárgyalt a Malév helyzetének rendezéséről. A magyar fél jelezte, hogy a társaság működésének folytatása érdekében kész tulajdonosi, illetve finanszírozói szerepet is vállalni a nemzeti légitársaságban.

A Brüsszelben tartózkodó Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján egy ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, azzal a mandátummal küldte Oszkó Pétert Moszkvába, hogy segítsen az orosz tulajdonosoknak olyan megoldást találni, amellyel a Malév léte nem kerül veszélybe. A kormány szeretné, ha a Magyarország számára stratégiai fontosságú Malév talpon tudna maradni, és sikeresen működne - szögezte le a kormányfő.

A szintén Brüsszelben tartózkodó Orbán Viktor Fidesz-elnök szerint az oroszok szemmel láthatóan nem tudnak mit kezdeni a Malévval, amelynek a működése több mint kétséges.

"A kormány fűhöz-fához kapkod, és a végén visszahullik a magyar állam nyakába a Malév tulajdona, valószínűleg rosszabb állapotban, mint ahogy azt átadtuk" - vélekedett.

A Malév a 2008-as évet 15,1 milliárd forint konszolidált veszteséggel zárta. A 2009-re szóló várakozásokat a társaság nem közölt. A május végén jóváhagyott idei üzleti tervében 2009-re 6,3 milliárd forint üzemi veszteséggel számolt a Malév, szemben a 2008. évi 7,9 milliárd forinttal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.