BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új rekord – 4,5 millió autót hív vissza a Ford

A Ford megdöntötte a Toyota szeptember végén beállított rekordját azzal, hogy újabb 4,5 millió autót hív vissza a sebességtartó automatika kapcsoló meghibásodása miatt.

A Ford és a hibás kapcsolók sagája immár egy évtizede tart és eddig mintegy 14 millió autót érintett. A cég most újabb 4,5 millió modellt adott a visszahívási listához, megdöntve a Toyota 3,8 milliós rekordját. A visszahívás oka a sebességtartó automatika kapcsoló  meghibásodása, amely bizonyos esetekben tűzveszélyt jelenthet - tudósít a Reuters.

A visszahívás egyelőre az amerikai piacot érinti, és olyan típusok érintettek, mint a Windstars, Excursion, Ecolines, F-Super Duty, Explorers, Mercury Mountaineers, Rangers és F35. A cég közlése szerint bár a listán szereplő autók nem jelentenek jelentős biztonsági kockázatot, visszahívják azokat a fogyasztók megnyugtatására és a jövőbeni aggodalmak elkerülésére.

Az érintett kapcsolókat a Texas Instruments gyártott, de ezeket a Ford 2003 óta nem használja. A gyártó mindvégig tagadta, hogy az eszközök jelentik a probléma gyökerét, egy 2006-os független vizsgálat szerint a hiba több okra vezethető vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.