BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vesztett az E.On a gázáremelési perben

A hamburgi tartományi törvényszék több mint négy évi tárgyalás után hatályon kívül helyezte az energiaóriás eE.on Hanse nevű leányvállalata szerződéseiben szereplő árcikkelyt

Fogyasztóvédők szerint ily módon minden olyan ügyfél védekezhet az áremelés ellen, aki hasonló árklauzulával szerződött az E.Onnal. A szerződés szövege ugyanis biztositotta agázszolgáltatónak azt a jogot, hogy a gáz árát pontosabb indokolás nélkül emelhesse - jelenti az N24 német hírtévé.

A hamburgi tartományi bíróság ítéletében "a transzparencia hiányáról" szólt és úgy látta, hogy a szerződéses jog megsértéséről van szó. Az E.On a per során kijelentette,hogy a konszernél veszteségek keletkeznek, mert a globális gázárak 2004 óta jelentős növekedtek. A cég szóvivője jelezte, a konszern fellebbez az ítélet ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.