BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GM 9500 főt küld el Európában

A General Motors a németországi Opel átalakítását követően az 50 ezer munkahely közül 9000-9500-at akar megszűntetni.

Ezt Nick Reilly, a GM európai részlegének vezetője jelentette ki Roland Koch hesseni tartományi miniszterelnökkel (CDU) Wiesbadenben tartott találkozója után. Az eddig ismertté vált tervek szerint az Opel fixköltségeinek 30 százalékát és a kapacitásának maximum 25 százalékát tervezi lefaragni.

Az N24 német hírtévé jelentése szerint Nick Reilly szerdán Erfurtban  és Wiesbadenben tárgyal Christine Lieberknecht türingiai tartományi miniszterelnökkel, illetve Roland Koch hesszeni tartományi kormányfővel az eisenachi és a rüsselsheimi telephelyek jövőjéről. Reilly kedden garanciát adott arra nézve, hogy a bochumi és a kaiserslauterni Opel-gyárak tovább működhetnek.

A GM ma mutatja be a szakszervezeteknek Az Opel átalakításával kapcsolatos terveket. Nem közölte, mikor hozzák nyilvánosságra a részleteket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.