BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GM tovább "koldul"

A General Motors ma ismét leszögezte: állami forrásokra van szüksége az Opel átalakításához. A bejelentés érdekessége, hogy tegnap a német gazdasági miniszter már közölte: az amerikai anyavállalatnak Berlin segítsége nélkül kell boldogulnia.

"Az Opel hosszú távú stabilitásának érdekében történő átalakítása minden érdekel részvételét és a kormányok anyagi támogatását igényli." – fogalmaz a GM Europe mai közleménye, amelyet a Reuters idéz.

Az amerikai anyavállalat azt állítja, hogy folytatódnak a tárgyalások a kormányzatokkal, úgy, mint a Magna vásárlójelöltsége idején. Fritz Henderson, a GM vezére korábban közölte: készek az amerikai adófizetők pénzét igénybe venni az Opel érdekében, de úgy hiszi, az európai államok részt vállalnak majd a terhekből, hiszen a régi-új tulajdonos restrukturálási terve éppen olyan nagy léptékű, mint a Magna javaslata volt.

A német kormány a jelek szerint nem ért egyet ezzel. Kifejeztem várakozásomat arról, hogy GM gyakorlatilag egyedül teremtse elő az Opel finanszírozásához szükséges forrásokat" – közölte Rainer Brüderle német gazdasági miniszter tegnap azután, hogy Berlinben megbeszélést folytatott a GM európai részlegének új főnökével, Nick Reillyvel és a GM alelnökével, John Smith-szel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.