BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Nissan a 92 százalékos profitcsökkenésnek is örül

A Nissan Motor Co., Ltd. ma közzétette az első felévre vonatkozó pénzügyi adatait, valamint a második negyedév eredményeit. A szeptemberrel záruló első hat hónap végére az adózás utáni nettó jövedelem 90 millió dollár volt, ami 92,9 százalékos csökkenést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

A vártnál jobb eredmények főként a legjelentősebb piacokon életbe léptetett állami roncsautó beszámítási támogatásnak, az eladási darabszám kínai növekedésének és a Nissan Fellendülési Terv hatékony végrehajtásának voltak köszönhetőek.

Az április-szeptember időszakban a nettó árbevétel 335,34 milliárd dollár volt, ami 30,5 százalékkal kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában. A működési nyereség 990 millió dollár, ez 50,5 százalékos csökkenést jelent. Az üzleti év első felében a Nissan világszerte összesen 1.623.000 gépkocsit értékesített, ami a tavalyi évhez képest 14,6 százalékos csökkenést jelent.

“Olyan környezetben folytatjuk működésünket, amelyet a változékonyság és a bizonytalanság jellemez” – mondta Carlos Ghosn, a Nissan elnök-vezérigazgatója. “A 2009-es pénzügyi év első felében nyújtott teljesítményünk bizalomra ad okot, és mutatja, hogy a Nissan Fellendülési Terv teljesítése időarányosan halad.

A 2009-es pénzügyi év során a Nissan világszerte 8 új modellel lép a piacra. A társaság felfelé módosította a 2009-es teljes pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését. A teljes pénzügyi évre vonatkozóan módosított átlagos árfolyamokra alapozva a 2010. március 31-én záruló pénzügyi évre vonatkozóan a Nissan 77,78 milliárd dolláros nettó árbevételt vár 1,33 milliárd dolláros működési nyereség mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.