BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eldőlt az összes németországi Opel-gyár sorsa

A General Motors (GM) európai vezetője, Nick Reilly ma közölte: az anyavállalat nem zár be egyetlen Németországban működő Opel-gyárat sem.

Ruesselsheim, Bochum és Kaiserslautern után Eisenach sorsa is eldőlt, Nick Reilly ma megerősítette, hogy utóbbi gyár tevékenységére is igényt tartanak. Az AFP szerint a GM európai vezetője a helyszínen úgy fogalmazott: nagyra értékelik az eisenachi Opel-gyár munkáját. Az innovatív alkalmazottakat foglalkoztató telephely Reilly véleménye szerint hosszútávú erőforrást jelent az Opel számára.

Ezzel mind a négy, Németországban működő Opel-gyár sorsa eldőlt és egyben megoldódott a legégetőbb probléma, amely a GM döntése kapcsán felmerült. A német politika ugyanis főként az Opel-gyárakkal kapcsolatos aggodalmak miatt fogadta negatívan, az amerikai anyavállalat döntését az Opel megtartásáról. A korábbi vevőjelölt Magnával Berlin előre megállapodott arról, hogy mindegyik üzem tovább működhet, most pedig ugyanezt sikerült elérni a GM-mel is.

Szintén mai információ, hogy a General Motors mintegy 20 százalékkal csökkenti az Opel kapacitásait és 9 000- 9 500 dolgozót bocsát el Európa szerte, a részletek egyelőre nem ismertek. A konszern becslése szerint az Opel árszervezésének költsége a következő két évben 3,3 milliárd eurót tesz ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.