BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kemény télre számít az easyJet

Az easyJet teljes évi profitja 65 százalékkal csökkent, a fapados légitársaság kemény télre számít, mivel a növekvő munkanélküliség kihat az utazási kedvre.

A vállalat közlése szerint a haszon a tavalyi 123,1 millió fontról 43,7 millió fontra esett a szeptember 30-val végződő üzleti évben. A fapados légitársaság az üzemanyag kétharmadát hosszú távú megállapodások alapján szerzi be, hogy így védje ki az árfolyam ingadozások hatásait.

 

Mindez az idei évben azt jelentette, hogy az easyJet 951 dolláros áron vásárolta az üzemanyagot, amikor annak ára már 595 dollárra esett vissza – írja a Times Online.

Az easyJet ennek ellenére nyereséggel zárta az évet, elsősorban az eladások növekedésének köszönhetően. A forgalom 12,9 százalékkal erősödött, a társaság szerint ez azt jelzi, hogy a teljesítmény jól alakult a válság ellenére is.

A légitársaság a költségek csökkentésére törekvő üzletembereket célozta meg és növelte a kapacitásokat azokon a reptereken (London-Gatwick, Milánó, Párizs, Lyon) ahol jelentős kereslet jelentkezett. Andy Harrison vezérigazgató szerint a tény, hogy az easyJet vetélytársai többségével ellentétben feketében zárta az évet az üzleti modell erejét bizonyítja. A cégvezér ennek ellenére "kemény télre" figyelmeztetett, leszögezve, hogy további költségcsökkentésre és hatékonysági lépésekre koncentrálnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.