BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Microsoft nyomoz a "halál képernyője" után

A Microsoft megerősítette, hogy vizsgálatot folytat a "halál fekete képernyőjének" nevezett hibajelenség után, amely a Windows 7-tel kapcsolatban jelentkezhet.

A fekete képernyős probléma a bejelentkezést követően jelentkezhet, a felhasználó a Windows 7-be történő belépést követően csak egy fekete képernyőt lát.

A jelentések szerint a gondot a legújabb, november 25-én kiadott biztonsági frissítés okozhatja. A BBC információi szerint a Microsoft már közölte, hogy vizsgálatot kezdett az ügyben.

A hiba állítólag a Windows XP és Vista rendszereket is érinti. A Prevx szoftvercég, amely javítást jelentetett meg, úgy véli, hogy több millió felhasználónál jelentkezhet a fekete képernyő.

A vállalat eddig tíz olyan esetet fedezett fel, amely kiválthatja a fekete képernyős hibát. A "fekete képernyős halál" nevet egyébként a rendszer összeomlásakor jelentkező "kék halál" analógiára alkották meg. A Microsoft hivatalos közlése szerint a hiba esetén a felhasználóknak a cég információs vonalát érdemes felhívniuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.