BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak a multik járnak jól az élelmiszerreklámok ellenőrzésével

Valóságos „bürokratikus szörnyeteg” lett az élelmiszerek tápérték- és egészségügyi vonatkozású adatairól szóló EU-s rendelet – állítják szakértők.

E szerint a 2006-ban elfogadott uniós jogszabály az eddigi tapasztalatok szerint számos fogyasztót elbizonytalanított, ráadásul a kis- és közepes élelmiszer-ipari cégek piacról való kiszorulását is elősegíti.

A rendelet eredeti célja az volt, hogy a gyártók ne téveszthessék meg a vásárlókat olyan megalapozatlan állításokkal, amelyek termékük pozitív egészségügyi hatásait hangsúlyozzák.

Ennek érdekében az Európai Bizottság az unió Parmában székelő élelmiszer-biztonsági ügynökségéhez (Efsa) delegálta azon ellenőrző eljárások lefolytatását, amelyek során elbírálják, hogy az illető reklámszövegben foglalt egészségügyi állítások tudományosan megalapozottak-e.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.