BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a Bada

A Samsung igyekszik erősíteni pozícióját az okos telefon piacon, ennek érdekében ma bemutatta saját nyílt forráskódú mobil szoftver platformját, a Badát.

A Samsung a második legnagyobb mobilgyártó a világon és a harmadik jelentős szereplő, amely bemutatta saját, nyílt forráskódú szoftverét. Az elemzők szerint ugyanakkor a koreai gyártó Bada nevű platformja aligha veheti fel a versenyt az Apple vagy a Google mobil operációs rendszerével – írja a Reuters.

A cég alelnöke nem osztja ezt a véleményt, mint mondta, hiszi, hogy a Samsung globális vezetővé válhat a mobilpiacon. A Samsung és honfitársa az LG eddig főként a készülékek forgalmazására helyezte a hangsúlyt.

De – mint a finn Elektrobit mobilcég vezetője mondta – ha egy cég nem rendelkezik saját szoftver termékekkel, kockáztatja, hogy marginalizálódik a piacon. Ari Virtanen szerint a Bada felélénkíti majd az alkalmazások készítését és a fejlesztői közösséget. A CCS Insight szakértője viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy piac cinikusan fogadja meg a Samsung szoftverét, ezért a cégnek keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy megfelelő pozíciót érjen el vele.

Az iparági elemzők szerint a válság ellenére az okos telefonok eladásai 20 százalékkal vagy ennél is jobban emelkednek ebben az évben. Jövőre árcsökkenés várható a szegmensben, miközben mind a Nokia, mind a Google igyekszik a lehető legnagyobb teret szerezni saját platformjának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.