BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden járat elindulhat, de késések lehetnek ma Ferihegyen

Úgy tűnik, valamennyi járatát el tudja indítani a Malév a délutáni ferihegyi sztrájk ellenére, de késésekkel számolniuk kell az utasoknak, a munkabeszüntetés az érkező járatokra nincs hatással - mondta el Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője vasárnap az MTI-nek.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a Malév földi kiszolgáló cége, a Malév GH-nál hirdetett sztrájkot vasárnap 15.30-tól 20.30-ig, miután nem tudott megegyezni a munkáltatóval.

Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a sztrájk érintheti a Malév mellett a ferihegyi kettes terminálra üzemelő más légitársaságok járatait is.

A Malév korábban azt közölte, hogy a magyar légitársaság számos alternatív, jogszerű lehetőséggel fog élni a sztrájk ideje alatt, hogy biztosítsa az üzemelést és az utasok elszállítását. Arra kérik azonban az utazókat, hogy a gépük indulását megelőzően a szokásosnál legalább egy órával korábban érkezzenek ki a repülőtérre, és akinek módja van rá, éljen az online check-in lehetőségével.

A Malév GH-nál a nyáron bejelentett megszorítások visszavonásáért és az alapbérek emeléséért hirdette meg a sztrájkot a LESZ. Emellett a BA cégeinél is tárgyalnak a kollektív szerződésről és béremelési követeléseikről, egyelőre eredménytelenül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.