BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy dobásra készül a Panasonic

Laurent Abadie, a Panasonic európai elnöke komoly lehetőségeket lát a fehérárupiacon és a 3D-s televíziózásban

Erősíteni akarja jelenlétét a háztartási készülékek európai piacán a szórakoztatóelektronikai iparból már jól ismert japán Panasonic.

Ennek érdekében az elkövetkező években jelentős termelőberuházásokra is készül, amelyekben akár Magyarország is szerephez juthat – árulta el a Világgazdaságnak adott exkluzív interjújában Laurent Abadie, a Panasonic Corporation európai elnöke. Hozzátette: néhány hete Japánban személyesen tárgyalt a lehetőségekről Varga Istvánnal, a gazdasági tárca vezetőjével.

A francia üzletember ez év áprilisa óta vezeti a távol-keleti cég európai részlegét, ő az első nem japán menedzser ezen a poszton. Kinevezése tükrözi az anyavállalatnál az elmúlt időben végbement változásokat, az erőteljesebb nyitást a Japánon kívüli piacokon.

A kilencven éves múltra visszatekintő elektronikai vállalkozás már rég kinőtte otthoni lehetőségeit, ahhoz azonban, hogy növelni tudja részesedését a nemzetközi piacokon, jobban kell ismernie a helyi igényeket. Európában az itteni trendeknek megfelelően kell terveznie az ide szánt termékeket, legyen az televízió, hűtő- vagy fényképezőgép – mondja az elnök.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.