BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Összeveszett" a Boeinggel a Ryanair

A Ryanair közölte: az eredeti tervektől eltérően mégsem kerül sor kétszáz 737-800-as Boeing megvásárlására, annak ellenére, hogy az árban megállapodott a két cég.

A mintegy kétszáz rövid távú utasszállítót 2013 és 2016 között szállította volna le a Boeing. Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója azonban ma közölte: elállnak az üzlettől. Az AP tudósítása szerint a fapados légitársaság vezére nem nyilatkozott arról, milyen nézeteltérés vezetett a visszalépéshez, azt azonban tudni lehet, hogy nem az ár a szakítás oka.

Európa legnagyobb nyereséget hozó és leggyorsabban fejlődő diszkont légicége 2010-ben is igyekszik fenntartani az erős forgalmat és bővíteni a desztinációk kínálatát.

A Ryanair a Boeing egyik legfontosabb partnere, általában évekre előre tárgyal a vásárlásokról és a repülőgépeket jellemzően komoly árkedvezménnyel kapja meg. A Boeing annyit közölt: csalódott a Ryanair döntése miatt, de nyitva hagyja az utat a tárgyalások 2010-es újrakezdéséhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.