BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GM 2010-ről: "Az igazság az, hogy nem tudjuk"

Bob Lutz, a General Motors alelnöke a detroiti autóshow kapcsán azt mondta, hogy a konszern a 2010-es évet nyereséggel szeretné zárni, bár a végső eredmény negatív lehet.

A Reutersnek nyilatkozva a GM legendás vezetője, Bob Lutz azt állította, hogy a csőd után újraélesztett autógyár profitot termelhet 2010-ben, ha az autópiac a 2009-es 10,4 millióról a vártnak megfelelően 11-12 millióra ugrik az idei évben.

"A kiadásokat és más körülményeket is figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy üzemi szinten profitot érhetünk el, még ha a végeredmény enyhén a negatív tartományba is lendül. Az az igazság, hogy nem tudjuk" – mondta a GM alelnöke.

2005 óta 88 milliárd dollárt veszített az autógyár, amely a múlt évben 50 milliárd dollár értékű állami támogatást kapott. A radikális költségcsökkentést hajtott végre, 34 ezer állást szüntetett meg, 78 milliárd dollárral csökkentett adósságát és az állami segítségnek köszönhetően 43 milliárd dolláros készpénztartalékot halmozott fel.  A cég eladásai 7 százalékkal növekedtek decemberben. Lutz hozzátette: a GM terveit befolyásolja az amerikai gazdaság állapotának alakulása. Ha a helyzet rosszabbra fordul, "minden tétet törölnek" – fogalmazott Lutz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.