BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Microsoft "befűzte" a HP-t

Steve Ballmer, a Microsoft vezére megtartotta nagy figyelemmel kísért beszédét a Consumer Electronics Show-n. A HP új tábla PC-jének bemutatása mellett közölte: új együttműködési megállapodást kötött a két cég.

A Hewlett-Packard a TouchSmart TM2 tábla PC-t mutatta be a Las Vegas-is show-n, pontosabban a Microsoft vezére prezentálta a gépet a közönségnek. Az AP szerint a HP készüléke elsősorban azért számíthat figyelemre, mert az Apple is hamarosan jelentkezik egy hasonló PC-vel, amivel kapcsolatban hónapok óta tartanak a találgatások.

A Prim Online beszámolója szerint az alumínium-házas TM2 HD LED érintőképernyős készülékben alapváltozatban az Intel ultra-takarékos Core 2 Duo SU 9600 CPU-ja dolgozik, amely hozzájárul ahhoz, hogy a tartozék hatcellás akkumulátor 9 óra használatot biztosít egy feltöltéssel.

A gépben ezen kívül különálló ATI Mobility Radeon grafikus kártya, 500 GB-os 7200 rpm merevlemez, 4 GB DDR3 memória, valamint, HDMI, FireWire és három USB 2.0 csatlakozó található. Az igényesebbek számára kapható lesz egy Intel Core 2 Duo SU7300 processzorral és 8 GB DDR3 memóriával ellátott verzió is.

A Microsoft és a HP új megállapodást kötött: eszerint  42 országban a hardvergyártó minden új számítógépén a Bing lesz az alapértelmezett kereső és az MSN a kezdőlap. 

Emellett a Microsoft a CES keretében közölte, hogy az idei karácsonyi szezonban kerül a boltokba a Natal nevű technológia, amely lehetővé teszi, hogy a videójátékokat testmozgással irányíthassák a konzolok tulajdonosai.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.