BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Microsoft és a német kiadók együtt támadják a Google-t

Most már a német szövetségi kartellhivatalnak is foglalkoznia kell azzal a támadással, amelyet a német lap- és folyóiratkiadók inditottak a Google ellen.

Ezt a Google jelentette be Hamburgban, miután a szövetségi kartellhivatal tájékoztatta a vállalatot  a versenytársak által ellene benyújtott panaszokról. A kiadók szakmai szövetségein kívül a Microsoft leányvállalata, a Ciao és az Euro-Cities is panaszt nyújtott be a cég ellen. A versenyhatóság szóvivője ezzel kapcsolatban azonban nem kívánt állást foglalni - jelenti az N24 hírtévé

A szövetségi kartellhivatal felszólította a Google-t, hogy nyilatkozzon a benyújtott panaszokról, ezt követően hoz döntést a formális eljárás elindításáról. "Természetesen készek vagyunk arra, hogy megmagyarázzuk a termékeinket és az üzleti gyakorlatunkat, és meg vagyunk győződve arról, hogy azok a német és az európai törvényeknek megfelelnek"- jelentette ki a Google németországi részlegének szóvivője.

Az N24 szerint a kiadói szövetségek azt kifogásolják, hogy a Google profitál az általuk előállított tartalmakból anélkül, hogy abból részesedést biztosítana a jogtulajdonosoknak. A kiadókat képviselő egyik szövetség, a BDZV korábban már követelte a keresőóriástól, hogy osztozzon az így megszerzett hasznon a kiadókkal. A Google szóvivője ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a cég a tavalyi évben 4,2 milliárd eurót fizetett ki a kiadóknak világszerte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.