BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy jó hír a Siemenstől

A Siemens csoport a múlt év utolsó negyedében jelentősen növelte profitját az önköltségcsökkentési intézkedéseknek köszönhetően.

A cég nettó nyeresége 1,53 milliárd euró volt, ami 24 százalékos növekedést jelez az előző év hasonló időszakában elért 1,23 milliárd euróhoz képest. Ám a Siemens teljes árbevétele 12 százalékkal csökkent, 19,6 milliárd euróról 17,4 milliárd euróra.

Ez főként az ipari ágazatban elért csalódást keltő teljesítménynek tudható be, ahol az árbevétel 13 százalékkal esett vissza, az energiatermékekből származó bevétel pedig 10 százalékkal csökkent – tudósít a BBC.

A Siemens óvatos az idei kilátásokat illetően. Peter Loescher elnök-vezérigazgató szerint a feldolgozóiparban és a nemzetközi pénzpiacokon a viszonyok továbbra is kihívást jelentenek a 2010-es fiskális évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.