BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a Déli Áramlat akciócsoport!

Önálló egységet hozott létre hatalmas gázvezeték projektjére a Gazprom, melynek élére a már sokat bizonyított Leonyid Csugunovot állította.

Az orosz Gazprom új szervezetet alapított a kulcsfontosságú Déli Áramlat gázvezeték beruházás irányítására, lebonyolítására. A 30 éves gázipari vezeti tapasztalattal rendelkező, 1956-os születésű Leonyid Csugunov fogja majd össze a projekthez kapcsolódó oroszországi, Fekete-tenger alatti és európai szárazföldi vezetéktervezéseket és építéseket. Csuganov közvetlenül Alekszej Millernek, a Gazprom első emberének fog majd jelenteni.

Erről kiadott közleményben Alekszej Miller hangsúlyozza, hogy a Déli Áramlatnak különleges jelentősége van az európai gázszállítás biztonságának növelésében, éppen ezért kellett a projektre önálló csoportot alapítani. Csugunovot olyan vezetőnek tekinti, aki majd a legkedvezőbb formában is hatékonyan vezényeli le a beruházást.



A Déli Áramlat beruházás segítene az orosz gázkivitel diverzifikálásában, mindenekelőtt Ukrajna elkerülésében. Az évi 63 milliárd köbméter kapacitású cső a beregovói kompresszorállomástól kiindulva merülne a Fekete-tenger alá, ahonnan 900 kilométert – helyenként két kilométeres mélységben - megtéve érné el a szárazföldet, Bulgáriánál. Bulgárián, Szerbián és Magyarországon keresztül éri majd el ausztriai végpontját, de lesz szlovéniai ls olaszországi leágazása is.

Látványos eredmények

A grozniji születésű Leonyid Szemjonovics Csugunov a szakmai mellett tudományos eredményeket is felmutatott, amelyeket országa 1998-ban az Orosz Szövetségi Tudományos és Műszaki Díjjal, 2002-ben az Orosz Föderáció Elnöki Tudományos és Műszaki Díjával, végül a Becsületrenddel ismert el. Tagja az orosz Műszaki Tudományos Akadémiának is.

-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.