A kereskedelmi főzésű pálinkák aránya évi 10 százalékkal nő, ám a jelenlegi évi 1,5-2 millió literes termelés jócskán alatta marad az ugyan 10 százalékkal csökkenő, ám még mindig évi 5 millió litert produkáló bérfőzésnek.
A fogyasztói szokások is változnak: egyre népszerűbb a pálinka, többen választják a minőségi italok közül.
A pálinka főleg a fiatalok körében egyre népszerűbb – derül ki a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-elemzési főosztályának adataiból.
Az egy főre eső hazai szeszesital-fogyasztás tiszta szeszre vetítve évente 3-3,5 liter körül mozog.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.