BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ryanair - Megtizedelt veszteség, szép remények

A Ryanair 10,9 millió eurós nettó veszteséget jelentett a harmadik negyedévben, a vártnál kisebb mínusz elsősorban az alacsonyabb üzemanyagárnak köszönhető.

Az ír fapados légitársaság harmadik negyedéves 10,9 millió eurós vesztesége igen jó eredménye az előző év azonos időszakában elkönyvelt 101,5 millió eurós mínuszhoz képest. Bár a jegyek ára 12 százalékkal csökkent az elmúlt időszakban, az üzemanyag is 37 százalékkal olcsóbb, ennek köszönhető a veszteség jelentős csökkentése – tudósít a cég tájékoztatása alapján a BBC.

A Ryanair korábban 200-300 millió közé tette az erre az évre várható profitot, most javított az előrejelzésen és 275 millió eurós hasznot vár 2010-ben. Az ír cég a tervek szerint növeli piaci részesedését és főként Olaszországban, Spanyolországban és a skandináv országokban teljesít jól az Egyesült Királyságon kívül.

A fapados társaságot egyébként a brit fair kereskedelmet felügyelő szervezet kritizálta, mivel az ügyfelek csak akkor mentesülnek az elektronikus jegyvásárlás díjától, ha Mastercard kártyával fizetnek. A cég azonban közölte, hogy a negatív vélemény nem aggasztja, amíg a növekedés ilyen ütemű.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.