BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sims láz: 2,5 milliárd dollár bevétel, 60 ország, 22 nyelv

Az Electronic Arts Inc. EA Play divíziója bejelentette, hogy a kulturális mérföldkőnek számító The Sims™ sorozat, amely lehetővé tette, hogy a játékosok virtuális, szimulált világot hozzanak létre és irányítsanak számítógépükön, fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli.

A legelső, The Sims epizód megjelenésétől kezdve a megállíthatatlan, díjnyertes sorozat keretében három alapjáték látott napvilágot – a The Sims, a The Sims 2 és a The Sims 3 –, valamint több tucatnyi kiegészítő és tárgycsomag, így a The Sims sorozat összesen több mint 125 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

A világ legtöbb országában a PC játékok eladási listájának élén álló The Sims az elmúlt évtized során egyre magasabb elvárásokat támasztott saját magával szemben, folyamatosan új tartalmakkal és játékelemekkel gazdagítva, illetve új platformokra terjesztve ki a játékélményt, valamint stratégiai szövetségek révén a rajongók számára fontos kulturális jelenségeket emelve át virtuális világába.
 
„A The Sims sikerére a játékosok és a játékipar egyaránt büszke lehet. Elbűvölő stílusának, fanyar humorának, szórakoztató játékmechanizmusának és a felhasználói kreativitás fantasztikus megnyilvánulásainak köszönhetően a The Sims játékokban mindenki örömét lelheti, a játékélményt egyéniségének és stílusának megfelelően alakítva” – magyarázta Rod Humble, az EA Play divízió vezetője.

„A The Sims jövője is remek mulatsággal kecsegtet, pedig rendkívül ritka, hogy egy franchise tíz évvel a megjelenését követően is folyamatosan új lendületre tegyen szert.

Mennyire népszerűek a The Sims játékok?
A The Sims sorozat világszerte több mint 2,5 milliárd dollár bevételt termelt, és ezzel olyan világsikerek közé emelkedett, mint az Avatar, a Titanic és a Mátrix-trilógia. 60 országban, 22 nyelven kapható.

A tartalom szünet nélküli, a kulturális változásokat és trendeket követő fejlesztése. 2009. júniusi megjelenése óta a The Sims 3 több mint 4,5 millió példányban talált gazdára világszerte, és mind Észak-Amerikában, mind pedig Európában vezeti a PC játékok eladási listáját.

A The Sims 3 közösségi oldal (www.thesims3.com) egymaga havonta hatmillió egyedi látogatót fogad, percenként 300 tartalomletöltést tesz lehetővé, és az indulás óta 1,8 millió feltöltött tartalomnak ad helyet – ezt a számot minden egyes órában 20 új film gyarapítja!

Az iPhone és iPod touch készülékekre kapható The Sims 3 alkalmazás 2009 legkeresettebb játékává vált az App Store-ban, továbbá ugyanazon évben csaknem 40 országban elnyerte az első helyet a legnépszerűbb fizetős szolgáltatások között

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.