BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legcsábítóbb vállalatok - Hol jó dolgozni?

A végzős közgazdász- és műszakis hallgatók közül a legtöbben az Audi Motor Hungariát választanák első munkahelyüknek – derül ki egy friss felmérésből. De sok jelölést kapott az egyetemistáktól a Bosch, a Mol, a Teva, a National Instruments, a Mercedes, az IBM SSC, a Nokia SSC, a Porsche Hungaria, az OTP, a Coca-Cola és a Magyar Telekom is.

A legcsábítóbb hazai cégeket feltérképező kutatás azt is megmutatja, hogy országrészenként változik a javadalmazási igény. Mindkét hallgatói csoport tagjai a Közép-Magyarország régióban remélik a legnagyobb kezdő fizetést, 162 019, illetve 177 202 forintot.

A közgazdászok a Közép-Dunántúlon, a mérnökök pedig a Dél-Alföldön számítanak a legcsekélyebb induló bérre, 138 904, illetve 156 489 forintra. Az előbbiek minden régióban jóval szerényebb javadalmazást jelöltek meg, mint műszakis társaik.

A cikk itt folytatódik

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.