BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltüntetik a "kukkoló" programokat a Facebookról

A világ legnépszerűbb közösségi portáljának vezetése közölte, hogy erőteljesen dolgoznak azoknak az alkalmazásoknak az eltávolításán, amelyek azt állítják, hogy információt adnak a profilok látogatottságáról.

Az elmúlt pár napban megszaporodtak az úgy nevezett lopakodó programok a Facebookon. Ezek a "stalker" programok azt állítják, hogy statisztikát készítenek arról, az adott felhasználó barátai közül ki milyen gyakorisággal nézi meg a telepítő személyes profilját.

A BBC hangsúlyozza, hogy az ilyen szoftverek a készítőiknek hoznak hasznot, mivel arra kényszerítik a felhasználókat, hogy reklámfelületeket nézegessenek. Ráadásul a Facebook közleményében hangsúlyozta, hogy véleménye szerint ezek a programok nem adhatnak hiteles információt arról, hogy ki hányszor tekinti meg a profil egy adott részét.

A közösségi portál vezérigazgatója ennek ellenére hangsúlyozta, hogy a Facebookon nem vezetik be a szoftverek előzetes ellenőrzését. A jelenség kapcsán Mark Zuckerberg úgy fogalmazott: mindig akadnak majd olyan programok, amelyek nem tetszenek a felhasználóknak. A közösségi portál most nagy erőkkel dolgozik a lopakodók eltávolításán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.