BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elutasított magyar védjegykérelem

Nem jegyezhető be közösségi védjegyként a magyar zöldség- és gyümölcskonzervekre a HUNAGRO megjelölés – döntött az Európai Bíróság.

A luxemburgi székhelyű testület ezzel megerősítette az alicantei uniós védjegyhivatal (OHIM) korábbi határozatát, amelyben arra hivatkoztak, hogy a HUNAGRO  túlságosan hasonlít az UNIAGRO már használatban lévő védjegyre, és emiatt sértené annak kiázórlagos használati jogát.

A HUNAGRO védjegy bejegyzését a konzervek forgalmazásával foglalkozó Inter-Nett 2000 Kft. kérvényezte az OHIM-nál. A beadvány azonban megtámadta egy spanyol cég, arra hivatkozva, hogy az újlatin uniós tagállamokban (Olaszország, Portugália, Spanyolország, Franciaország) megtévesztően hasonló lenne a HUNAGRO és az UNIAGRO kiejtése, főleg mivel a kezdő „h” betűt ezekben az országokban nem ejtik.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.