BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Köbméterenként 16-17 forinttal emelnék a gáz árát

Köbméterenként 16-17 forint áremelés lenne indokolt áprilistól a lakosságot és a kisfogyasztókat ellátó, úgynevezett egyetemes szolgáltatók által értékesített földgáz árában - derül ki abból a prezentációból, amelyet a Magyar Energia Hivatal mutatott be újságíróknak csütörtökön Budapesten.

Az egyes szolgáltatóknak március 5-ig van lehetőségük árváltoztatási kérelmet beadni a hivatalhoz, a hivatalnak pedig 20 napja arra, hogy elbírálja az április elsejétől életbe lépő változást.

Ma már a Magyar Energia Hivatalnak semmilyen ráhatása nincs a végfelhasználói árakra, azt a jogszabály szabályozza - mondta Matos Zoltán, a MEH elnöke. "Személy szerint nem javasolnám, hogy szociális elemet vigyünk a gáz végfelhasználói árába" - mondta. Hozzátette: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a legszegényebbeknek alig 50 százaléka használ földgázt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.