BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MSZP örökség: Megfizethetetlen vízdíjak jöhetnek

A szolgáltatók attól félnek, hogy a kormány döntése miatt ebben az évben nem kaphatnak támogatást a fogyasztók - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

 A lap a szakminisztériumból kiszivárgott információira hivatkozva azt írja: a leköszönő kormány olyan örökséget hagyhat maga után, ami brutális víz- és csatornadíj-emelést eredményezhet 727 kistelepülésen. Szabó Imre miniszter utasítására ugyanis a költségvetésben szereplő vízdíj-támogatási keret további jelentős megnyirbálását tervezik.

Kovács Zsolt, az Észak-magyarországi Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója a cikkben kifejtette: a támogatás megnyirbálásával vagy a vízműveknek kell "lenyelniük" a kisesést, vagy az önkormányzatoknak kell finanszírozniuk a hiányt, vagy a lakossági vízdíjat kell a tényleges költségszinthez igazítani. Utóbbival egyes településeken akár az 1.800 forintot is elérhetné a vízdíj köbméterenként - írja a lap.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.