BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási meglepetést okozott a Philips

A Philips globális elektronikai óriás az idei első negyedben 201 millió euró (283 millió dollár) összegű adózás előtti nyereséget ért el, szemben a tavaly elszenvedett súlyos veszteségekkel.

A Philips az év első három hónapjában 201 millió eurós adózás előtti nyereséget jelentett, a fellendülést a világítási üzletág vezette, 18 százalékos növekedéssel. Az adat több mint kétszeresen múlja felül a Dow Jones Newswires által megkérdezett elemzők előrejelzését.

Az előző év azonos időszakában a Philips még 57 millió eurós veszteségről számolt be. Az értékesítési forgalom 12 százalékkal növekedett az AFP jelentése szerint.

Mindez azt jelzi, hogy folytatódik a cég kilábalása. A Philips szerint az élénkülést elősegítette a bővülő tevékenysége a feltörekvő piacokon, ahol az értékesítési forgalma 22 százalékkal nőtt meg. Gerard Kleisterlee, a cég elnök-vezérigazgatója üdvözölte az eredményeket, noha elismerte, hogy a profit természetesen kedvezőnek tűnik a tavalyi, recesszió miatt alacsony bázishoz képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.