BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat bukott az Air France-KLM

A francia-holland légi társaság a 2009-2010-es üzleti évben rekord összegű, 1,55 milliárd eurós veszteséget halmozott fel.

Az elmúlt üzleti év az "annus horribilis" éveként kerül be a társaság történetébe - fogalmazott Pierre-Henri Gourgeon, a társaság elnök-vezérigazgatója. A veszteséget a légi forgalom – különösen a teherszállítás – csökkenése, az üzemanyagárak drágulása és a Rio de Janeiro-Párizs között közlekedő járat csaknem egy évvel ezelőtt történt katasztrófája okozta - jelenti az AFP.

A mínusz nagyobb volt, mint az 1993-ban feljegyzett 1,3 milliárd eurós veszteség, és csaknem kétszerese az előző pénzügyi évben feljegyzett 811 millió eurós veszteségnek.  Mindennek következtében az Air France-KLM a 2009-2010-es üzleti évben elállt osztalék kifizetésétől. Az idei évre vonatkozó kilátások a cég megfogalmazása szerint az európai légtérzár nyomán felmerülő költségektől függenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.