BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több százezer euróval gyorsítottak az M7-es pályázaton?

Korrupciógyanús ügyre lett figyelmes az osztrák államügyészség

Miután már többször értek Magyarországra az ausztriai korrupciógyanús botrányok szálai, az osztrák államügyészség most egy újabb érdekes momentumra derített fényt.

A Die Presse napilap értesülései szerint, a korrupciósgyanús ügy akkor került képbe, mikor két lobbistát, Walter Meischberger és Peter Hochhegger-t hallgatta ki az államügyészség, akik 9,7 millió euró után "elfelejtettek" adót fizetni. Az ügyészség azután a mintegy 200 ezer eurónyi összeg után is nyomoz, amelyet a lobbistákon keresztül a Porr Solutions fizetett egy ciprusi tanácsadó cégnek, "kelet-európai tanácsadások" címen.

A Porr Solutions GMBH szerint ezt az összeget elsősorban romániai piackutatásra szánták. Walter Meischberger azonban azt vallotta, hogy az összeg kapcsán az M7-es autópálya építésére kiírt pályázat elnyeréséről volt szó.

Az M7-es autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakaszának megépítésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában bruttó 62 milliárd forint összértékű projekt nyertese a PVT-M7 Konzorcium volt, amelyben a Porr Építő Kft. a fő résztvevő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.