BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az adókedvezmény sem hatotta meg az amerikaiakat - Kevesebb lakást vettek

Az adókedvezmények ellenére májusban áprilishoz képest váratlanul kevesebb használt lakást adtak el az Egyesült Államokban. Az eladott lakások száma 2,2 százalékkal csökkent 5,66 millióra, miután az előző hónapban több használt lakás cserélt gazdát.

Mindezek ellenére az amerikai ingatlanközvetítők országos szövetsége szerint az értékesítési forgalom még mindig erős és 19 százalékkal magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Az Egyesült Államokban egy átlagos lakóház ára 179 600 dollár volt idén májusban, 2,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel ezelőtt.

Ahhoz, hogy a lakásvásárló adókedvezményhez jusson, az adásvételi szerződést idén április végéig alá kellett írnia, és június végéig véglegesítenie a szerződést. Egyes elemzők egyébként a lakásértékesítés további csökkenését várják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.