BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Égni fog az olaj a Mexikói-öbölben

A BP kutatásért felelős szenior alelnöke közölte: új technológiát vetnek be, amelynek segítségével a helyszínen elégetik a felrobbant olajkútból kiömlő olajat.

Kent Wells, a BP illetékese ma megerősítette: olyan berendezést üzemelnek be a Mexikói-öbölben, amely naponta mintegy 1 millió 600 ezer liter olajat képes befogadni és elégetni. Az égetéshez egy speciális berendezést használnak majd, amely környezetszennyező gázok kibocsátása nélkül égeti el az olajat - jelenti az AP.

A BP tehát folytatja a felrobbant olajkút nyomán kialakuló katasztrófahelyzet elhárítására tett kísérleteket, miközben a cég értéke az események hatására felére csökkent. Az olajipari vállalat papírjainak mai kereskedési ára 13 éves mélypontot jelentett, ez nem sokat javított a hét hetes negatív sorozaton. A cég legfrissebb adatai szerint a Mexikói-öbölben bekövetkezett helyzet elhárításának költsége 1,43 milliárd dollárra rúg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.