BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fizetésemelést kínál a Honda a sztrájkoló dolgozóknak

A Honda 24 százalékos fizetésemelést ajánlott a kínai alkatrészgyár sztrájkoló dolgozói számára. A Honda Auto Parts Manufacturing Co. alkalmazottainak átlagos havi bére így 61 ezer forintnak megfelelő összegre nőhet.

A Dél-kínai Fosan településen található alkatrészgyártó üzem dolgozói egy hete sztrájkolnak, magasabb béreket követelve. Mivel ez a gyár látja el a Honda mind a négy kínai telephelyét, az autógyár termelése ez idő alatt szinte teljesen leállt az ázsiai országban.

A japán cég most 24 százalékos, 12 ezer forintnak megfelelő fizetésemelést kínál a dolgozóknak, akiknek átlagbére ezzel 61 700 forintnak megfelelő összegre emelkedhet. Akemi Ando, a vállalat szóvivője az AFP-vel közölte: a dolgozók nagy része kész elfogadni az ajánlatot, a gyártás részben helyreállt és ma születik döntés arról, hogy június 3-án újraindíthatják-e a többi üzemet is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.