BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Külsős lesz a Synergon új vezére

Szeptembertől új vezérigazgatója lesz a Synergon Informatika Nyrt.-nek, a feladatkört most ellátó Lazarovits Márkot az iparágon kívülről érkező Litauszki Róbert követi a poszton.

 A hamarosan leköszönő vezérigazgató lapunk kérdésére elmondta: úgy érzi, a cégcsoportnál eltöltött három és fél év után ideje új feladatok után nézni.

Mérleget vonva megjegyezte: sikerként könyveli el, hogy a 2006. évi „lavinaszerű” tulajdonosváltás után, amikor az alapítók kikerültek a társaságból, a felszínen tudtak maradni, sőt a profitabilitást stagnáló bevételek mellett is számottevően növelték.

Eredménynek könyveli el a múlt év végén meghirdetett stratégiaváltást, amely az addigi generalista, mindenhez értő vállalkozásból a növekedést ígérő szakmai irányokra összpontosító társaságot épít.

A többféle – itthon és külföldön megszerzett – gazdasági diplomával rendelkező utód, Litauszki Róbert (43) karrierjét 1995-ben, a Curver Háztartási Termékek Kft.-nél kezdte. Az ott eltöltött két év alatt eljutott a régiós kereskedelmi vezető, illetve a hazai leánycég ügyvezetői posztjáig. A következő öt év a Marley Magyarország Rt.-nél találta, ahol ugyancsak a cég vezetését látta el. Karrierje a Pannonpipe Kft.-nél, a későbbi Pipelife-nál folytatódott, ahol a magyar ügyvezetés mellett ellátta a román leányvállalat irányítását is. Az ott eltöltött hét esztendő utolsó két éve a cégcsoport bécsi irodájához kötötte, üzletfejlesztési alelnökként. 2009-ben csatlakozott a Duropack-Starpack Kft.-hez, ahol az ősszel esedékes váltásig az ügyvezetői feladatokat látja el.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.