A Dining Guide étteremkalauz tegnap ünnepélyes keretek között megnevezte az idén hatodik alkalommal meghirdetett Év étterme címért zajló verseny „döntőjébe” jutott tíz legjobb hazai éttermet, amely esélyes maradt a végső díj elnyerésére.
„A tízes listán szereplő éttermeket a verseny második körében az idén 61 fősre duzzadt, üzletemberekből, gasztronómiai újságírókból és bloggerekből álló, a nemzetközi éttermi választékot is jól ismerő társadalmi zsűri tagjai egytől tízig terjedő skálán értékelik, általános gasztronómiai, illetve fogyasztói szempontok szerint” – mondta Wiszkidenszky András, a zsűri elnöke. Ezen osztályzatok alapján választják ki az év hátralévő részében a Gösser Bock – Dining Guide díj nyertesét, az Év éttermét. Az idén arra is gondoltak a verseny szervezői, ha esetleg a tíz kiválasztott közül valamelyik étterem bezárna, vagy eddig ismeretlen séfet szerződtetne. Ez esetben a zsűri által kiválasztott öt póttag közül kerülhet be a tízes csapatba egy, és válhat így esélyessé a Év étterme címre.
A 2004-ben alapított Dining Guide díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A fődíjat 2005-ben a Fausto’s, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el, 2007-ben pedig ismét a Fausto’s részesült az elismerésben. Egy évvel később, 2008-ban a Bock Bisztró, míg tavaly a Costes nyerte el az Év étterme címet – röviddel mielőtt a Michelin-kalauz neki ítélte Magyarország első csillagát. NM
- Aranyszarvas
- Babel Delicate
- Bock Bisztró
- Chateau Visz
- Costes
- Csalogány 26
- Fausto’s
- Kistücsök
- Onyx
- Aranyszarvas
- Babel Delicate
- Bock Bisztró
- Chateau Visz
- Costes
- Csalogány 26
- Fausto’s
- Kistücsök
- Onyx -->
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.