BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A chipgyártók köszönik, jól vannak

A Félvezetői Ipari Szövetség (SIA) közlése szerint májusban 4,5 százalékkal emelkedtek a chipeladások az előző hónaphoz képest.

Áprilisban 24,7 milliárd dollár értékben keltek el mikrochipek az iparági szövetség adatai szerint, ez 4,5 százalékkal magasabb, mint az áprilisban regisztrált összeg. Az előző év azonos időszakához képest 47,6 százalékos a növekedés, ez kissé alacsonyabb, mint az áprilisban mért éves rátán történő javulás.

A Félvezetői Ipari Szövetség várakozásai szerint a személyi számítógépek értékesítése idén 20 százalékkal emelkedik, míg a mobilpiacon a javulás 10-12 százalékot tesz ki. Az ágazat 2009 második felében kezdett kilábalni, így valószínűsítheti, hogy az értékesítések növekedési aránya idővel fokozatosan csökken.

George Scalise, a SIA elnöke a jelentés kapcsán a Reutersnek elmondta: az államadósság, a megszorítások, valamint a fogyasztói bizalom kérdése láthatóan nem hatott negatívan a félvezető iparágra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.