BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír az európai kiskereskedelemről

Az eurózónában 0,2 százalékkal emelkedett a kiskereskedők forgalma májusban az előző hónaphoz képest.

Az Eurostat ma közölt adatai szerint a közös devizát használó országokban a szektor növekedése 0,2 százalékos, a teljes Európai Unióban 0,4 százalékos volt májusban áprilishoz képest – jelenti az AP.

Az adatok azt mutatják, hogy a nem élelmiszert forgalmazó kereskedők (elektronika-, bútor, ruházati kereskedők) 0,4 százalékkal növelték értékesítéseiket az eurózónában és 0,5 százalékkal az Unióban, ezzel ők vezetik a listát. Az élelmiszer- és dohánykereskedők forgalma 0,2 százalékkal bővült az eurózónában és 0,3 százalékkal az EU-ban.

Az országokat tekintve a legnagyobb kiskereskedelmi javulást Dánia mutatta, 3,8 százalékkal, ezt követi Lengyelország 3,5 százalékkal, majd Észtország 1,7 százalékkal. A legnagyobb mínuszok Máltán és Portugáliában keletkeztek (3,8 százalék, illetve 0,8 százalék).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.