BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Androidok támadása - Okkal pánikol-e a Google?

A múlt héten egy technológiai portál bejelentette, hogy egy Android operációs rendszerű telefonokhoz készült szoftver több millió felhasználó adatait lopta el.

A VentureTech azt állította, hogy az eddig 4,6 millió alkalommal letöltött Jackeey Wallpaper alkalmazás a felhasználók gyakorlatilag minden adatát megszerezte és továbbította egy harmadik félnek. A tech portál azzal okozott pánikot, hogy beszámolt arról: a telefon tulajdonosok egyéni azonosítója, SMS-ei, hangposta kódja, böngésző előzményei juthattak illetéktelen kezekbe.

A Google komolyan vette a figyelmeztetést, amelyet az Android operációs rendszerének sebezhetősége kapcsán tett a cég és nyomozást kezdett az ügyben, a szoftvert pedig levette a letölthető programok listájáról. Most viszont az Android Tapp portál azt állítja, hogy az állítólagos nagy veszély nem létezik és a megszerzett adatok nagy részét nem is továbbítja a szoftver. A fejlesztő azt állítja, hogy csak a telefonszámot, és a felhasználói jelszót küldi tovább a program Kínába.

A Yahoo ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy – az Apple-lel ellentétben – a Google nem ellenőrzi az Androidhoz letöltendő alkalmazásokat, így bárki, bármilyen programot terjeszthet az Androidot használó telefonok körében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.