BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hullámvasutazó ingatlanárak

A jelenlegi ingatlanpiaci folyamatok egyre inkább azt igazolják, hogy a globális gazdasági fellendülés még bizonytalan.

Különösen veszélyes lehet, ha bekövetkezik a nemzetközi válság mind gyakrabban emlegetett W alakú kimenetele, akkor az ingatlanárak több európai országban tíz százalékkal vagy annál nagyobb mértékben eshetnek vissza.

A Financial Times legutóbbi felmérése szerint a nemzetközi ingatlanpiacon a múlt évben bekövetkezett ugyan némi fellendülés, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy a javulás a legtöbb országban kifullad, és növekszik az aggodalom, hogy a piacok újból megbillenhetnek.

A leginkább látványos felfutást Ausztrália, Dél-Afrika, Hongkong, Norvégia, Svédország és mindenekfölött Kína produkálta. Ugyanakkor rosszul teljesítettek az ingatlanpiacok az USA-ban és Nyugat-Európában.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.