BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Versenyképességre vágynak a fiatalok

Ösztönző munkahelyre és dinamikus karrierre vágynak a 21. század fiatal pénzügyi szakemberei, akiknek magabiztos és világos jövőképük van – derül ki a világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete, az ACCA és a Mercer tanácsadó cég közös kutatásából. A világ 122 országából több mint 3200 fiatal válasza szerint az úgynevezett Y generáció – tehát az 1980 után születettek – tagjainak a többsége készen áll elhagyni munkahelyét, ha karriervágyai nem teljesülnek. A munkáltatók számára mindez figyelemfelhívásként szolgálhat: ha nem biztosítják a fiatal szakemberek által elvárt előrejutási lehetőségeket, könnyen elveszíthetik a tehetségeket. „Ha a munkáltató ezt nem érti, komoly kockázatot vállal a későbbiekben, különösen, amikor a gazdasági helyzet javulni kezd” – mondta Katka Benesova, az ACCA Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelős területi igazgatója.

Az öt legvonzóbb tényező között, amely alapján egy pénzügyi területen működő munkahely mellett döntenének, 95 százalék említette a fejlődést, előrejutást és tanulási lehetőségeket, 87 százalék a kompenzációs csomag fontosságát, 83 százalék a munkakört, 81-81 százalék pedig a munkahely biztonságát, illetve a munka-magánélet egyensúlyt.

A szükséges pénzügyi ismeretek sikeres elsajátításának zálogát mind a munkáltatók, mind az Y generáció tagjai a gyakorlati tapasztalatszerzésben látják. Ezek a fiatalok a személyes tanulás hívei, és meglepő módon sokkal kevésbé bíznak az elektronikus oktatásban. VG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.