BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Nokia számára a mumus az N8

Ismét akadály gördült a Nokia fellendülése elé, miután a vállalat bejelentette: ismét elhalasztja a zászlóshajónak szánt N8 bevezetését.

Az N8 okos telefon kulcsfontosságú a Nokia számára, hiszen a szakértők szerint ez lesz az első felső kategóriás készülék, amellyel a finn óriás felveheti a versenyt az iPhone-nal. A FIM Bank elemzői a Reuters szerint arra figyelmeztetnek, hogy a ma bejelentett késedelem jelentősen kihathat a Nokia, és akár a harmadik negyedéves eredményeket is csökkentheti.

A Nokia nem először halasztja el a modell bemutatását, az N8-nak eredetileg júniusban kellett volna a polcokra kerülnie. Áprilisban közölték, hogy a szoftver megújítása a vártnál hosszabb időt vesz igénybe, ezért a megjelenés szeptemberre várható. A jelen állás szerint az N8 esetleg októberben érkezhet meg.

A cég kommentárjaiban azt hangsúlyozza, hogy a halasztás tulajdonképpen nem számít késlekedésnek. A hivatalos álláspont szerint már megkezdték az előzetesen megrendelt példányok leszállítását, de a végső simítások végrehajtása érdekében még pár hétig várnak a további szállítmányok elindításával. Az újabb késedelem bejelentésének pikantériája, hogy arra éppen azon a napon került sor, amikor az új vezérigazgató, Stephen Elop megkezdi munkáját. A korábban a Microsoftnál tevékenykedő menedzser elsősorban az okos telefon iparág fellendítése céljából vett át Olli-Pekka Kalasvuo helyét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.