BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezérigazgató a Heineken Hungáriánál

Nigériából érkezett a Heineken Hungária Zrt. új vezérigazgatója – Oladele Ajayi a cég nigériai leányvállalatánál volt értékesítési igazgató, s ő az első afrikai menedzser a Heineken csoportnál, aki egy közép-európai vállalatot irányíthat. Elődje, Michiel Egeler a Heineken kelet-közép-európai régiós igazgatójaként folytatja pályafutását.

Oladele Ajayi Nagy-Britanniában végezte egyetemi tanulmányait, ahol 1984-ben vegyészmérnöki diplomát és 1988-ban műszaki mérnöki doktorátust szerzett. 1989-ben került a Heineken csoporthoz gyakornokként, majd egyre magasabb pozíciókat töltött be: a műszakvezető helyettestől a technológiai kontrolleren és új termék-fejlesztési menedzseren át a márkamenedzseri pozícióig. 1998-ban üzleti tanácsadóként dolgozott a Heineken csoportnak Amszterdamban, 2001 és 2004 között pedig a Heineken Export üzletágánál volt regionális export menedzser Spanyolországban. 2004-ben visszatérve Nigériába vevőszolgálati vezetőként folytatta munkáját, egy évvel később pedig értékesítési igazgatóvá nevezték ki.
 
A Nigériai Sörgyáraknál jelentős eredményeket sikerült elérnie az értékesítés-fejlesztés és a trade marketing területén, és hozzájárult az értékesítési csatornák megerősítéséhez. Értékesítési igazgatóként eltöltött öt éve alatt a cég megduplázta az eladott sör mennyiségét, valamint erős alapot teremtett a „stout” típusú sörök és a szénsavas üdítőitalok szegmensében.
 
A Heineken Hungária vezérigazgatójaként Oladele Ajayi célja, hogy folytassa a vállalat piaci részesedésének értékbeni növekedését a magyar sörpiacon. Kinevezése tovább erősíti a Heineken azon törekvését, hogy globális megközelítésével elősegítse dolgozói esélyegyenlőségét a személyes fejlődésre, a karrierlehetőségekre nézve.
 
„Nagyon élvezem a munkát a Heinekennél, mivel úgy érzem, folyamatosan változások részese és mozgatórugója lehetek, miközben sokat tanulhatok és tapasztalhatok egy intenzíven növekvő nagyvállalatnál. Nigériából magammal hoztam azt a képességet, hogy hogyan lehet jól irányítani egy céget az erős versenyben, s amennyire tudom, Magyarországon is szükség lesz erre a tudásra” – mondta el várható feladatáról az új vezérigazgató.
 
Oladele Ajayi 48 esztendős, Londonban született. 13 éve házas, feleségével két lánygyermeket nevelnek. Joruba, angol és spanyol nyelven beszél, kedvenc időtöltései közé tartozik a főzés és az utazás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.