BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Együtt harcol Vint Cerf és a Google: "Szabad internetet!"

Vint Cerf, az internet egyik "atyja" a Google nevében petíciót írt alá azért, hogy ezzel tiltakozzon a világhálónak kormányzati monopóliummá tétele ellen.

"Az internet szépsége az, hogy egyetlen csoport sem irányíthatja. Alulról felfelé építkezik, cégek, kormányok, civilszervezetek és személyek együtt dolgoznak a fejlesztésén" – olvasható Vint Cerf nyilatkozata a Google hivatalos blogján.

Az internet egyik alapítójának tekintett Cerf a Google nevében aláírta azt a petíciót, amely az ENSZ Tudományos és Technológiai Tanácsának döntése ellen született. A szervezet a közelmúltban leszögezte, hogy csakis kormányok vehetnek részt az internet fejlődését vizsgáló munkacsoportban, amely az egyik legfontosabb internetes fórum, az IGF keretein belül tevékenykedik.

A döntés ellen számos netes jogvédő szervezet tiltakozott, a Google pedig azért írta alá a petíciót, mert állítja: egyetlen kormány sem monopolizálhatja a világhálót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.