BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megbénult a Skype

Az internetes telefon- és videószolgáltató működésében tegnap délután jelentkeztek először a problémák, de a hálózat jelenleg sem üzemel teljes értékűen

A részben az eBay tulajdonában lévő csevegő szoftver menedzsment tegnap a Twitteren kért elnézést a hibáért, amelynek hatására számos amerikai, ázsiai és európai felhasználó nem tudta igénybe venni a szolgáltatást. A hivatalos közlése szerint a helyzet azóta rendeződött, de szerkesztőségünk tapasztalata szerint a Skype a kapcsolat megszakadása miatt jelenleg is gyakorlatilag használhatatlan.

A program, amely az utolsó adatok szerint 124 millió felhasználóval rendelkezik, utoljára 2007 augusztusában küzdött hasonló, jelentős meghibásodással. A Reuters emlékeztet arra: a felhasználók egy nagy csoportja éppen az ilyen gondok miatt ragaszkodik továbbra is a vezetékes telefonjához. A megbízhatósággal kapcsolatos problémák okán a Skype egyelőre nemigen tudott betörni az üzleti szférába sem.

A vállalat ennek ellenére a tőzsdére készül a jövő évben, ezt megelőzően pedig 1 milliárd dollárnyi tőkét szeretne gyűjteni befektetőktől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.