BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parragh: fenn kell tartani a különadókat

Bizonyos ágazati különadókat fenn kell tartani a monopolhelyzetek megtöréséhez - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A gazdasági monopóliumok megtörését, a szakképzési rendszer átalakítását és az iparkamarák szerepének erősítését szorgalmazta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön Debrecenben.

A kamara elnöke a Debreceni Kereskedelmi és Iparkamara alapításának 160. évfordulóján tartott ünnepi előadásában elmondta: a monopolhelyzetben lévő vállalatok - akár magyar, akár külföldi tulajdonban vannak - helyzetét hatósági eszközökkel kell megtörni, újra kell tárgyalni a privatizációs szerződéseket és fenn kell tartani bizonyos ágazati különadókat.

A szakképzést át kell alakítani: gyakorlatorientálttá kell tenni, a kamarai tagságot pedig a vállalkozások védelme érdekében támogatni kell.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.