BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több pénz jut jövőre a háziorvosoknak

Az ideinél két és félszer több pénz jut jövőre a háziorvosi praxisoknak és az év első felében szeretné megerősíteni a praxisjogot az Egészségügyért Felelős Államtitkárság - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Szócska Miklós államtitkár. Ez azért is fontos, mert a 6800 háziorvosi szolgálat közül 150 betöltetlen, közöttük 120 tartósan gazdátlan, nem népszerű ez a szakma.

Az alapellátás prioritásának első lépéseként múlt héten döntött úgy a kormány, hogy háziorvosi praxisonként évi 200-200 ezer forint többletpénzt juttat a számukra, s akik sürgősségi szolgálatot is vállalnak, további 200 ezer forintra számíthatnak. Ez ugyan csak 16 ezer forintos többlet havonta, de a nemzetgazdasági feltételek egyelőre csak ennyit tesznek lehetővé. Ma tárgyal az államtitkárság a háziorvosok szakmai szervezeteivel az alapellátás jelenéről és jövőjéről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.